Hopp til navigasjonHopp til hovedinnholdHopp til bunnområde

Verdien av tre – fra skog til møbler, er det mulig i Norge?

Detaljer

21. okt 2020

Molde, nærmere beskrivelse kommer. Arrangementet blir avholdt fysisk.

Pris: Gratis, men påmelding påkrevd

Det finnes unntak! Kolleksjonen Under er produsert av Hamran i sørnorsk Eik. Tegnet av Snøhetta. https://hamran.no/prosjekter/under-kolleksjon/

Et møte for verdikjededialog

Det finnes fremdeles et stort antall møbelprodusenter i Norge. Norsk design og den skandinaviske tradisjonen i enkelhet og stor vekt på gode materialer, ofte i tre, er dominerende. Kystskogbruket arbeider for mer bruk av tre fra fylkene Finnmark-Troms til Agder. I kontakt med møbelprodusenter langs kysten i dag, møter vi nær sagt ingen som benytter norsk virke i sin produksjon. Vi ønsker å lære av dette, og spørsmålet er, hva skal til for å gjøre norsk tre aktuell på dette markedet? Er det mulig å gjøre noe med den brutte lokale verdikjeden,  i Norge og Kystskogbruket?

Vi inviterer i samarbeid med Tredriver i Møre og Romsdal til verdikjededialog i Molde 21.oktober, 2020. Vi har begrensede plasser og møtes i tråd med anbefalinger om smitteverntiltak, så vær rask og meld din ankomst nå! I feltet «melding» skriv gjerne noen ord om hvor du kommer fra/evnt.bedrift og din motivasjon for å delta.

Programmet vil gjenspeile hele verdikjeden og gi rom for å møte både produsenter, sagbruk, skogeiere og designere. Målet er å skape en arena for å knytte nye kontakter på tvers av fag og ledd fra skog til produkt. «Verdien av tre» er en nyoppstartet serie av samlinger. Dette er den andre i rekken.

Fotoet viser at det finnes unntak og inspirerende eksempler. Hamran har produsert kolleksjonen Under, i samarbeid med restauranten Under og Snøhetta. Møblene er produsert i eik fra den sørlandske eikeskogen.

For mer informasjon kontakt: Kristin Støren Wigum, prosjektleder FoU, Innovasjon og trebruk,  e-post: kristin@kystskogbruket.no, mob: 41316295