Om oss
Kystskogbruket er et samarbeid som jobber for at potensialet i skognæringa langs kysten skal realiseres. Alle kystfylkene fra Finnmark i nord til Agder i sør er med.
Kystskogbruket er en samarbeidsform og arbeidsmetodikk, hvor skog- og trenæringa i åtte kystfylkene jobber aktivt sammen med fylkespolitisk – og administrativt nivå, med støtte fra faginstansen på landbruksnæring hos Fylkesmannen.
Målet til Kystskogbruket er å firedoble verdiskapinga gjennom at potensialet i skogbruket langs kysten realiseres innen 2040. Kystskogbruket sin andre «Melding om Kystskogbruket» ble vedtatt i alle fylkesting i Kystskogbruket høsten 2015.
Historie
Landsdelsutvalget for Nord-Norge og Nord-Trøndelag, Vestlandsrådet og Sør-Trøndelag fylkeskommune finansierte prosjektet. Dette førte til opprettelsen av den politisk styringsgruppe. Fylkesmennenes skogfaglige ledere i alle fylkene har inngått i det vi kaller fagsekretariat. Dette sekretariatet skal gjennomførte prosesser i fylkene for å kartlegge og mobilisere næringa. Den første melding om kystskogbruket forelå i januar 2008. Den hadde som overordnet målsetting at verdiskapingen i skognæringen i kystskogbruket skal dobles innen 2020 og at CO2 opptaket i skogen skulle økes.
Organisering
Kystskogbruket er en overbygging for tre områder:
- Politisk. Et felles, politisk oppfølgingsprogram (FOP) for å optimalisere verdiskapningen og klimabidraget fra skogbruket i kystfylkene.
- Næring. Næringsaktørene i fylket – de som lever av skogen og av å forvalte den – Skognæringa kyst
- Forvaltning. Fylkesmannsgruppa (FMG) – fylkesmennenes skogfaglige ledere – som skal bidra med fagkompetanse på ulike unike problemer

Kystskogbrukets organisering