Utvikler nytt dørsystem i trefiber

Publisert 01.07.2019

ARENA SKOG-aktører samarbeidspartnere i prosjekt som skal utvikle dørsystem av trefiber

Treflis kan utvinnes til en hel rekke trebaserte produkter. Foto: FotoKnoff.

Kvanne Industrier AS fra Surnadal får kyndig hjelp fra Magne Løfaldli og Innveno når de nå skal gå i gang med å utvikle et helt nytt dørsystem hvor kjernen i den nye døren skal lages av trefiber. Med seg på laget har de også industripartner Norske Skog Saugbruks og forskning- og utviklingspartner RISE PFI. Både Innveno og RISE PFI er sentrale bedrifter i Arena Skog-samarbeidet.

Tidsriktig bidrag til “det grønne skiftet”

Innveno presenterte prosjektet for klima- og miljøminister Ola Elvestuen under en pressekonferanse på Sunndalsøra i forrige uke. Løfaldli mente prosjektet er et godt bidrag til «det grønne skiftet» med sitt fokus på bærekraftighet og ivaretagelse av de viktige sirkulærøkonomiske prinsippene – som hånd i hanske med Regjeringens bioøkonomistrategi.

Målet med prosjektet er at det nye dørsystemet i trefiber skal ha så gode styrkeegenskaper og slangtidsstabilitet at det fossilbaserte materialet som har blitt brukt i dørproduksjon vil utfases på sikt. Prosjektet har fått støtte fra SuSu – Sunndal og Surnadal kommuner, Norsk Forskningsråd og Regionalt Forskningsfond.  

Saken ble først omtalt av avisa Trollheimsporten 29.06.2019.