Statsbygg jobber for å få inn mer lokalt trevirke i det nye regjeringskvartalet.

Publisert 08.04.2021

640391-1

For et par uker siden la vi ut en post hvor vi snakket om mangel på bruk av lokalt trevirke i det nye regjeringsbygget. Siden da har vi oppdaget at dette er tilfellet lenger, og at Statsbygg har gjort en stor innsats i å få med flere norske aktører og mer lokalt trevirke i regjeringsbygg-prosjektet. Det synes vi er strålende nyheter! 

Vi tok en prat med Synnøve Haugen, sjefarkitekt hos Statsbygg som kunne fortelle om flere spennende tiltak som er satt i gang for å øke tilgangen på lokalt trevirke. Det startet med en dialogkonferanse, og statsbygg har i etterkant av dette sett god respons fra treindustrien.

Slik blir det nye regjeringskvartalet. Illustrasjon: Team Urbis

Arrangerer konkurranser for norske leverandører

Høsten 2020 arrangerte de en konkurranse hvor norske leverandører kunne komme med bidrag til lyddempende modulvegger i tre. I desember ble Team TewoFlex, som består av Termowood AS, Made AS og Rambøll, sitt bidrag «Alle gode ting er tre» kåret til vinner av konkurransen. Vinnerutkastet er bygget opp av gran, og har nå fått støtte av Innovasjon Norge. Les mer om vinnerne av konkurransen her

Nå er de i gang med en ny konkurranse som ligger ute på statsbygg.no. Denne gangen ser de etter aktører som kan levere lettvegger i tre som kan brukes i konstruksjoner av stål og betong, og som gjør at man kan redusere kapp og svinn i betraktelig grad.

Les mer om konkurransen og om hvordan du melder deg på her!

Ønsker seg flere bærekraftige løsninger

Statsbygg er opptatt av å ha prosjekter som er bærekraftige, med bærekraftige løsninger også i bruk av tre. Bruk av lokalt trevirke er et av flere virkemidler de ønsker å bruke mer av for å oppnå dette.