Finansminister Vedum åpner Stokmarknes miljøhavn

Publisert 15.05.2023

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum åpner Stokmarknes miljøhavn. Foto: Stortinget/Peter Mydske
Finansminister Trygve Slagsvold Vedum åpner Stokmarknes miljøhavn. Foto: Stortinget/Peter Mydske
Over 120 mennesker kommer fra hele Norge til Hadsel for å diskutere kystskogens potensiale som nasjonal ressurs og for å åpne den nye miljøhavna

I år er det Nordlands tur til å være vert for Kystskogkonferansen, og da var det naturlig å legge til åpningen av Stokmarknes miljøhavn. Regjeringen vil legge til rette for industriell videreforedling av skog ved å utvikle ressursgrunnlaget og forbedre infrastrukturen i skogbruket, og programmet for de to dagene er skreddersydd for å få diskutere akkurat hvordan vi i felleskap skal løse dette. I den anledningen kommer finansminister Trygve Vedum.

Rett signal for utviklingen av miljøhavnen

Med konferansier Gard Michalsen fra rekrutteringsselskapet Heia Nord-Norge, blir det to dager med faglig mingling og nettverksbygging for aktører innen skog- og trenæringa, bioøkonomi, investorer, offentlige myndigheter, virkemiddelapparatet, transport og samferdsel. Det blir også paneldebatt på Hurtigrutemuseet for å diskutere det grønne industriløftet og hvordan Hadsel og Vesterålen kan fortsette å ta posisjon for å skape nye, grønne arbeidsplasser. 

Ordfører i Hadsel, Lena Arntzen, forteller at det er en stor anerkjennelse av arbeidet vi gjør, når åpningen av Stokmarknes Miljøhavn og Kystskogkonferansen blir prioritert av finansministeren. Dette forteller oss at utviklingen av Stokmarknes Miljøhavn bidrar i arbeidet med å nå nasjonale mål, og at samskaping mellom stat, fylke og kommune er avgjørende for å lykkes. Hadsel kommune, Hadsel havn og Kystskogbruket gleder seg over at vi får storfint besøk, til den nå utsolgte åpningen av havna og Kystskogkonferansen. Vi ser fram til å dele anledningen med de påmeldte, og med alle innbyggere på folkefesten i havna fra kl. 1315 den 23. mai.