Dette er skikkelig artig!

Publisert 14.01.2019

Dette er skikkelig artig 1
Dette er skikkelig artig. Jeg lærer noe hele tida, sier Aksel Tverå til avisa Helgelendingen. Han er elev ved naturbrukslinja ved Mosjøen videregående skole, og roser skolens opplæring i skogbruk.

Avisa Helgelendingen hadde mandag 14. januar et flott oppslag om skogbruksutdanninga ved Mosjøen videregående skole, avdeling Marka. Her synliggjøres utdanningstilbudet ved skolen, og behovet for skogsoperatørkompetanse i åra som kommer. Flott innsats av skogfolka ved skolen!

Anskaffelse av skogsmaskinsimulator for oppdatert undervisning i skogfag ved Marka var Skognæringsforum Nordlands første storsatsing. Sammen med gode krefter i trepartssamarbeidet i Nordland og innsats fra skolen selv, kunne Marka høsten 2017 gå til innkjøp av hogstmaskinsimulator. En fornøyd utdanningsråd fikk på Skognæringsforum Nordlands fagdag om kompetanse og rekruttering våren 2018 i se simulatoren i bruk.

Fornøyde skogbrukselever er de beste ambassadørene for skogbruksutdanning. Gode utdanningstilbud er derfor den beste måten å sikre rekruttering til næringa.

Les nyhetssaken i Helgelendingen her.